De koren van Stichting Col Canto gaan weer zingen.

Posted: 11 augustus 2021

 Nu de buurthuizen weer opengaan, kunnen ook de koren van stichting Col Canto weer zingen. Maar net zoals voor veel koren in Nederland was het ook voor Col Canto een hele uitdaging om deze coronatijd te doorstaan. De stichting heeft door de pandemie tot haar spijt afscheid moeten nemen van twee koren: Het Dameskoor Almere en Early Birds. Het koor Multiple Voices bleef over en er is een nieuw koor gestart: Col Canto Klassiek.

Multiple Voices is een gemengd koor dat repeteert op de dinsdagavond in de Cartoon in Almere Buiten. Het repertoire is divers en de deelnemers hebben een grote inbreng in de keus. Het koor staat onder leiding van Mark Walter. Het koor is langzaam maar zeker weer gestart met zingen op de stadsboerderij van de Kemphaan, maar hoopt op dinsdag 17 augustus weer echt te starten in de Cartoon, binnen de dan geldende richtlijnen van het RIVM.

Col Canto Klassiek

Col Canto Klassiek is voortgekomen uit het projectkoor dat jaarlijks op 4 mei een Requiem verzorgt in Almere. “Omdat we voorzien dat zo een grote productie met orkest voorlopig nog niet haalbaar zal zijn, is voor deze opzet gekozen”, aldus de stichting. Het koor staat onder leiding van Mark Walter en start op zaterdag 28 augustus om 14.00 uur met de eerste repetitie in de Cartoon. Vervolgens zijn de repetities elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Een greep uit het repertoire: Brahms – Schicksalslied, Tanayev uit 12 chorussen: Evening en Prayer, Elgar – Lux Aeterna uit Nimrod, Barber – Sure on This Shining Night, Jenkins – Cantus Lacrimosus, Fauré – Les Djinns, Faure – Cantique de Jean Racine, Rachmaninoff – Bogoroditse devo (Ave Maria). Als de beperkende coronamaatregelen voorbij zijn, zal dit koor de basis gaan vormen voor een nieuw Requiem.

Col Canto kijkt ernaar uit om met deze koren nog voor en rond de kerst een concert te kunnen geven. Beide koren kunnen overigens nog voldoende deelnemers gebruiken. Opgeven kan via info@stichtingcolcanto.nl.

Almeers Mannenkoor

Daarnaast zijn er plannen voor een nieuw te vormen Almeers Mannenkoor. Bij voldoende deelname kan dit koor een plaats krijgen onder de paraplu van stichting Col Canto. Aanmelden kan via mannenkoor@stichtingcolcanto.nl.

Meer informatie: www.stichtingcolcanto.nl