Ervaringen van toen en nu

Posted: 17 november 2018

Ik ben Renée, alt en koorlid sinds 2016.

Ik ben in het koor van Multiple Voices een “ overloper” van sopraan naar alt.

Ik ben nl.  begonnen, toen Mark, de huidige dirigent, ook zijn intrede deed. Omdat er op dat moment niet zoveel sopranen waren “mocht” ik daar van start.

Na een jaartje heerlijk zingen, merkte ik dat sommige nummers toch letterlijk te hoog gegrepen waren en maakte ik de overstap naar de alten.

Maar dat bleek een stuk moeilijker te zijn. Gelukkig zijn de dames erg leergierig en komen we regelmatig een half uurtje eerder oefenen. Er is zelfs een groepsapp alten!!!

Binnen het hele koor heerst een gezellige sfeer, soms worden we zelfs op ons nummer gezet door de dirigent…..

Kortom zowel de repetities als de diverse uitvoeringen vind ik heel inspirerend.

Ik hoop nog lang  bij Multiple Voices te kunnen zingen, want na een vermoeiende dag is het fijn ontspannen om te zingen.

Ik ben John, tenor bij Multiple Voices sinds april 2010.

Mijn werk stopte en ik kreeg daardoor plotseling veel meer vrije tijd.

Je gaat klusjes in en om het huis doen maar mist dan toch de contacten met andere mensen.

Omdat zingen ( gewoon thuis ) één van de dingen is die ik leuk vind ben ik opzoek gegaan naar een koor in Almere en kwam zo terecht bij Multiple Voices.

Daar was het zingen in een koor wel even wennen maar door bij de repetities goed op te letten en naar de andere tenoren te luisteren ging het zingen steeds beter.

Ik geniet nu elke week van het zingen in een koor met gezellige mensen en een dirigent die het beste uit het koor wil halen.

Ik ben Ton en koorlid van Multiple Voices (heette toen Promenadekoor Almere) sinds Februari 1991.

Het koor stond toen onder leiding van Dirigent Bert Mol. Eerste repetitie startte met het Koor der Landleute van Smetana. ik kende dit al en zong uit volle borst mee. Uiteraard tenorpartij. Dat viel tegen. Alle tenoren zongen de baspartij. en ik stond alleen Tenorpartij te zingen.

En hoe het nu is bij Multiple Voices? Een fijne groep met hardwerkende zangers, een Dirigent die de kwaliteit omhoog brengt, een groeiend ledental.

Het programma is niet  geheel mijn stijl. Ik  houdt meer van klassiek en denk dan aan Mahler, Strawinsky, Kodaly, Britten. Dit is er niet in Almere maar omdat ik gewoon fijn wil blijven zingen in Almere blijf ik bij Multiple Voices.

Trees, sopraan en koorlid sinds 2012

Ik was op zoek naar een koor, omdat ik mijn hobby weer wilde oppakken en nieuwe mensen ontmoeten. De eerste keer bij Multiple Voices vond ik razend spannend, ik durfde nog niet mee te zingen. Vanaf de kant ben ik sfeer gaan proeven. Ik was meteen verkocht. Ik vond een gezellige groep mensen waar ik me snel thuis voelde.

In de loop der jaren kreeg ik de ruimte om binnen de Stichting vrijwilligerswerk te doen. Ik ben nu coördinator van Multiple Voices. En ik help tegenwoordig mee met het organiseren van concerten en evenementen. De sfeer in het koor is nog steeds top en het geeft vooral het teamgevoel.

Roely,  sopraan en koorlid sinds 2014

Daar de leeftijdgrens “niet boven 50 plus” op een website werd vermeld, heb ik toch gereageerd, door contact op te nemen met de toenmalige dirigent van  Multiple Voices . Van hem kreeg ik te horen, dat deze vermelding niet meer recent was. Ik was heel blij dat ik welkom was.

Ik ga tot nu toe nog steeds met het veel plezier naar de repetities o.l.v. de huidige dirigent die enorm enthousiasmeert en in vergelijking met eerder, en het repertoire in diverse talen heeft uitgebreid.
Ik hoop dat ik nog lang als sopraan bij het koor kan blijven zingen.