Het bestuur

Voorzitter: Ellen Veenker

De vraag of ik voorzitter wilde worden, kwam op een goed moment. Ik ben bezigheden aan het aanpakken voor mijn leven zonder drukke baan.
Ik ben 63 jaar en sinds kort gestopt met werken als rector in het voortgezet onderwijs. 

Met mijn man Jeroen en zoon Jop zing ik sinds september 2021 bij Col Canto klassiek. De jaren daarvoor zongen we in Amsterdam, maar eigenlijk zing ik al bij koren en ensembles vanaf mijn 4e levensjaar. Het is heerlijk om overdag bij een koor te kunnen zingen en wat dichter bij huis.

Ik zing het liefst klassieke stukken, maar ook voor volksmuziek uit alle werelddelen en negro spirituals loop ik warm. Onze kinderen en kleinkinderen kunnen er niet onderuit: thuis, op de camping en op de fiets brengen we met elkaar een onuitputtelijk repertoire ten gehore.

Ik hoop dat ik – als voorzitter van de stichting – met prikkelende initiatieven (potentiële) leden  enthousiast kan houden en maken voor het zingen van mooie en leuke muziek.

Penningmeester: Henk Sturkenboom

In het voorjaar van 2014 – zo tegen de tijd dat ik met pensioen ging – ben ik op zoek gegaan naar een koor. Mede omdat ik toen in Almere-Buiten woonde werd dit pop- en musicalkoor The Starlights. Doordat door corona het aantal koorleden sterk terug liep, is dit koor – waarvan ik penningmeester was – in mei 2022 opgeheven.
 
Op zoek naar een ander koor kwam ik – na een ‘omzwerving’ – in november 2022 terecht bij Multiple Voices, die wordt gefaciliteerd door Stichting Col Canto. Het aftredende bestuur zocht naar een nieuwe penningmeester, dat ben ik dus geworden. Meerdere ‘oud-Starlighters’ zijn ook terecht gekomen bij Multiple Voices.
 
Mijn spreuk: zingen is fijn en goed voor je lijf en longen, en bij Multiple Voices wordt magnifiek gezongen!

 

Secretariaat: Trees Geers

In 2012 was ik op zoek naar een gezelschap. Ik wilde graag wat meer onder de mensen zijn. Met veel plezier dacht ik terug aan mijn tijd in een kerkkoor in Amsterdam. En dus besloot ik het zingen weer op te pakken en me aan te sluiten bij Multiple Voices.

Toen de toenmalige coördinator op zoek was naar een mede- coördinator, heb ik mij aangemeld. Na enige tijd heb ik het coördinatorschap geheel overgenomen. Het onderhouden van de contacten met de koorleden en het mede organiseren van concerten heb ik verscheidene jaren met veel plezier gedaan.

Enkele jaren geleden was de website van de stichting toe aan vernieuwing. We hadden er in eigen kring al meer dan eens over gesproken en we hadden daar ideeën voor. Een leuke en creatieve uitdaging, die ik met ondersteuning van het thuisfront ben aangegaan. Het resultaat is deze site.

Tijdens de gedwongen pauze van 2020 ben ik gaan nadenken en ben ik tot de conclusie gekomen, dat het tijd was om het coördinatorschap door te geven aan een ander lid.

Tot mijn verrassing werd ik in 2021 uitgenodigd om toe te treden tot het bestuur. Na opnieuw enig nadenken heb ik besloten deze nieuwe uitdaging te omarmen. Binnen het bestuur heb ik de organisatie van evenementen en concerten op mijn genomen. Daarnaast blijf ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van de website.

Toen in 2023 het interim bestuur werd opgeheven en een nieuw bestuur gevormd werd, heb ik het secretariaat op me genomen.