Peter van der Schoot

Voorzitter: Peter van der Schoot

Mijn naam is Peter van der Schoot, geboren te Amsterdam. Als geboren- en getogen Amsterdammer heb ik altijd gezegd: “ik zou voor geen goud in Almere willen wonen”. Nu ruim 10 jaar later woon ik hier met veel plezier en genoegen.

Gezegend met een goede gezondheid, en de zeventig gepasseerd. Een enthousiaste zanger in de badkamer, en in het verleden deelnemer van het helaas ter ziele gegane mannenkoor Almere. Een redelijke goede stem, naar wordt gezegd, maar met een bescheiden kennis van muziek.

Ongeveer veertig jaar geleden ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen, en heb daar in verschillende disciplines leidinggevende functies mogen vervullen. Wat mij, volgens mijzelf en anderen de niet hinderlijke eigenschap heeft gegeven dat ik met mate iets wat directief over kom. Voorts ben ik actief bestuurslid van een aantal verenigingen en stichtingen, met sociale-, culturele- en maatschappelijke doelstellingen.

Met een dankbare glimlach naar het leven, als vrijdenker, rationalist en realist, denk ik de draad vlug op te kunnen pakken in de hoop een positieve brugfunctie voor onze koren te kunnen- en mogen hebben. En zie met vertrouwen de toekomst van de Stichting Col Canto tegemoet.

Ton Veldkamp

Penningmeester: Ton Veldkamp

Ik ben Ton Veldkamp, geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben getrouwd met Marijke, we hebben een zoon en drie kleinzoons. Via Lelystad zijn we in 1992 in Almere komen wonen. Dat was voor ons veel prettiger, want wij waren allebei werkzaam in Amsterdam.

Ik heb een financiële opleiding genoten en heb jarenlang in die sector gewerkt. Mijn laatste functie was hoofd Financiën bij de CNV Dienstenbond. Deze functie heb ik 12 jaar bekleed. In 2012 heb ik, na 40 jaar gewerkt te hebben, gebruik gemaakt van de toen nog geldende “levensloopregeling”, zo kon ik eerder stoppen met werken. Ik kreeg meer tijd voor mijn hobby’s. Een grote hobby is reizen samen met mijn vrouw naar landen binnen en buiten Europa. Een andere liefhebberij is mijn interesse in wijn. Verder lees ik graag.

Via Marijke, die zingt bij de Early Birds, hoorde ik dat de stichting op zoek was naar een penningmeester. Ik heb hierover verder contact gehad met het bestuur en ben sedert  1 februari 2019 penningmeester van de stichting.

Ik heb er ontzettend veel plezier in, om de financiën van de stichting in goede banen te leiden en te professionaliseren. Ik zie dit als een uitdaging en ga me hiervoor inzetten.

Mirjam Kok

Secretariaat: Mirjam Kok

Mijn naam is Mirjam Kok. Ik heb een man, twee dochters, twee schoonzoons en twee kleinzoons. Wat een rijkdom. Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Vanwege de woningnood zijn we naar Almere gekomen. Vanaf 1981 wonen we in Almere Haven en vinden we het een mooie plek om te wonen.

In Amsterdam heb ik lang bij een kerkkoor gezongen en veel kilometers heen en weer gereden vanuit Almere. In 2006 ben ik bij Multiple Voices gaan zingen. Bij de alten. Heerlijke partijen om te zingen. Maar toen er een tekort aan sopranen was, ben ik overgestapt. Gelukkig ging dat goed.

Sinds januari 2019 heb ik mij weer aangemeld bij het bestuur. Ik was namelijk al eerder secretaris. Vanwege drukte en gezondheid ben ik een paar jaar gestopt. Ik ben blij dat we weer een volledig bestuur hebben.

Wim Jansen

Algemeen bestuurslid: Wim Jansen

Ik ben Wim Jansen, sinds mei 2005 zing ik bij Multiple Voices, dit met veel plezier.

Net als bij de andere koren van de stichting, geldt ook voor Multiple Voices dat plezier in het zingen en gezelligheid bij repetities naast een goede dirigent de belangrijkste pijlers zijn. Hierdoor worden de prestaties van het koor beter en wordt er meer moeite gedaan om ook thuis te repeteren.

Ik woon inmiddels meer dan 25 jaar in Almere Buiten. De ruimte en de afwisseling van groen en behuizing bevalt me prima, waardoor ik er voorlopig nog wil blijven wonen.  Ik ben gehuwd met Bernadet en heb 2 zonen, waarvan er nog één in Almere woont. Ook ben ik inmiddels opa.

Vanaf het begin ben ik bestuurslid geweest, eerst van Multiple Voices en later van de gehele stichting Col Canto.

Als algemeen bestuurslid ben ik het eerste aanspreekpunt voor de coördinatoren van de koren. Daarnaast ondersteun ik in de communicatie over de website.