Het bestuur

Peter van der Schoot


Voorzitter: Peter van der Schoot

Mijn naam is Peter van der Schoot, geboren te Amsterdam. Als geboren- en getogen Amsterdammer heb ik altijd gezegd: “ik zou voor geen goud in Almere willen wonen”. Nu ruim 10 jaar later woon ik hier met veel plezier en genoegen.

Gezegend met een goede gezondheid, en de zeventig gepasseerd. Een enthousiaste zanger in de badkamer, en in het verleden deelnemer van het helaas ter ziele gegane mannenkoor Almere. Een redelijke goede stem, naar wordt gezegd, maar met een bescheiden kennis van muziek.

Ongeveer veertig jaar geleden ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen, en heb daar in verschillende disciplines leidinggevende functies mogen vervullen. Wat mij, volgens mijzelf en anderen de niet hinderlijke eigenschap heeft gegeven dat ik met mate iets wat directief over kom. Voorts ben ik actief bestuurslid van een aantal verenigingen en stichtingen, met sociale-, culturele- en maatschappelijke doelstellingen.

Met een dankbare glimlach naar het leven, als vrijdenker, rationalist en realist, denk ik de draad vlug op te kunnen pakken in de hoop een positieve brugfunctie voor onze koren te kunnen- en mogen hebben. En zie met vertrouwen de toekomst van de Stichting Col Canto tegemoet.

Ton Veldkamp

Penningmeester: Ton Veldkamp

Ik ben Ton Veldkamp, geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben getrouwd met Marijke, we hebben een zoon en drie kleinzoons. Via Lelystad zijn we in 1992 in Almere komen wonen. Dat was voor ons veel prettiger, want wij waren allebei werkzaam in Amsterdam.

Ik heb een financiële opleiding genoten en heb jarenlang in die sector gewerkt. Mijn laatste functie was hoofd Financiën bij de CNV Dienstenbond. Deze functie heb ik 12 jaar bekleed. In 2012 heb ik, na 40 jaar gewerkt te hebben, gebruik gemaakt van de toen nog geldende “levensloopregeling”, zo kon ik eerder stoppen met werken. Ik kreeg meer tijd voor mijn hobby’s. Een grote hobby is reizen samen met mijn vrouw naar landen binnen en buiten Europa. Een andere liefhebberij is mijn interesse in wijn. Verder lees ik graag.

Via Marijke, die zingt bij de Early Birds, hoorde ik dat de stichting op zoek was naar een penningmeester. Ik heb hierover verder contact gehad met het bestuur en ben sedert  1 februari 2019 penningmeester van de stichting.

Ik heb er ontzettend veel plezier in, om de financiën van de stichting in goede banen te leiden en te professionaliseren. Ik zie dit als een uitdaging en ga me hiervoor inzetten.

Mirjam Kok


Secretariaat: Mirjam Kok

Mijn naam is Mirjam Kok. Ik heb een man, twee dochters, twee schoonzoons en twee kleinzoons. Wat een rijkdom. Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Vanwege de woningnood zijn we naar Almere gekomen. Vanaf 1981 wonen we in Almere Haven en vinden we het een mooie plek om te wonen.

In Amsterdam heb ik lang bij een kerkkoor gezongen en veel kilometers heen en weer gereden vanuit Almere. In 2006 ben ik bij Multiple Voices gaan zingen. Bij de alten. Heerlijke partijen om te zingen. Maar toen er een tekort aan sopranen was, ben ik overgestapt. Gelukkig ging dat goed.

Sinds januari 2019 heb ik mij weer aangemeld bij het bestuur. Ik was namelijk al eerder secretaris. Vanwege drukte en gezondheid ben ik een paar jaar gestopt. Ik ben blij dat we weer een volledig bestuur hebben.

Trees Geers

Algemeen bestuurslid: Trees Geers

In 2012 was ik op zoek naar een gezelschap. Ik wilde graag wat meer onder de mensen zijn. Met veel plezier dacht ik terug aan mijn tijd in een kerkkoor in Amsterdam. En dus besloot ik het zingen weer op te pakken en me aan te sluiten bij Multiple Voices.

Toen de toenmalige coördinator op zoek was naar een mede- coördinator, heb ik mij aangemeld. Na enige tijd heb ik het coördinatorschap geheel overgenomen. Het onderhouden van de contacten met de koorleden en het mede organiseren van concerten heb ik verscheidene jaren met veel plezier gedaan.

Enkele jaren geleden was de website van de stichting toe aan vernieuwing. We hadden er in eigen kring al meer dan eens over gesproken en we hadden daar ideeën voor. Een leuke en creatieve uitdaging, die ik met ondersteuning van het thuisfront ben aangegaan. Het resultaat is deze site.

Tijdens de gedwongen pauze van 2020 ben ik gaan nadenken en ben ik tot de conclusie gekomen, dat het tijd was om het coördinatorschap door te geven aan een ander lid.

Tot mijn verrassing werd ik in 2021 uitgenodigd om toe te treden tot het bestuur. Na opnieuw enig nadenken heb ik besloten deze nieuwe uitdaging te omarmen. Binnen het bestuur heb ik de organisatie van evenementen en concerten op mijn genomen. Daarnaast blijf ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van de website.