Het DamesKoor bereid zich voor op het Kerstconcert.

Posted: 9 november 2019

Op vrijdag 20 december zullen wij, Dames Koor Almere met de andere koren EarlyBirds en Multiple Voices van Stichting Col Canto een kerstconcert ten gehore brengen. Ons koor bestaat uit 23 leden, een hechte groep dames, die veel plezier hebben in het zingen. Al weken repeteren wij voor dit concert met Bauwien, onze dirigente, die ons aan de piano begeleid. Bauwien is erg goed. Zij geeft iedereen aandacht en zij hoort, als een persoon uit het koor een halve toon te hoog of te laag zingt. Zelf denk ik wel eens, ik ga zachter zingen dan hoort zij mij niet, maar die gedachte is snel verdwenen want ik heb er net als alle andere dames gewoon veel plezier in, zodat ik mij verbeter en uit volle borst meezing en die halve noot hoger of lager probeer te corrigeren. Haar oplettendheid stimuleert het zingen eerder dan dat het ontmoedigt.

Voor het kerstconcert zingen wij gezamenlijk tien internationale stukken, waaronder een kerstmedley. Brass Band Beatrix uit Hilversum zal ons tijdens het kerstconcert begeleiden.

Het Dameskoor Almere zelf zingt ook twee stukken.

Het ging goed vandaag, want we hebben alle gezamenlijke stukken gerepeteerd. En ook nog een extra hulde gebracht aan een van onze koorleden, omdat zij jarig is geweest en dan kan een “Er is er een jarig ..” niet ontbreken. We hebben onze stemmen dus weer goed geolied.

Het was in ieder geval weer een vruchtbare morgen en het leuke is dat iedereen na afloop al neuriënd of zingend het pand verlaat met nog het laatste stuk dat wij gezongen hebben in ons hoofd. Een beter bewijs van een tevreden en productieve morgen kan er niet zijn.

verslag: M. Uneputty