In Memoriam Hans C. Janssen

Posted: 6 februari 2020

Onlangs kregen we het bericht dat op 7 januari 2020 , vrij onverwacht, de initiatiefnemer en grondlegger van onze stichting Col Canto is overleden.

We hebben Hans leren kennen als een zeer gedreven persoonlijkheid, die graag al zijn kennis, kunde  en vaardigheden inzette om de Cultuur in Almere te verbreden en voor iedereen toegankelijk te maken.

Als dirigent van verschillende koren in Almere nam hij het initiatief om de koren onder te brengen in een stichting met het doel voorwaarden te creëren optredens van deze koren toegankelijk te maken voor een veel breder publiek.  Zo werd de stichting Col Canto opgericht, dat door de overdracht van  zijn deskundige artistieke leiding nog steeds floreert. Als hoogtepunten mogen een aantal eigen producties van het Almeers Opera en Operette Gezelschap  in de schouwburg van  Almere worden genoemd en zijn initiatief om jaarlijks op en rond 4 mei een Requiem uit te voeren van verschillende componisten. Dit jaar is hiervan al weer de 6e editie en staat het Requiem van Verdi op het programma.

We zijn Hans veel dank verschuldigd en zullen hem blijven herinneren, telkens als er een optreden is.

Namens Stichting Col Canto

Wim Jansen