Stichting Col Canto geeft daverend promotieconcert.

Posted: 10 juli 2022

 Zaterdag 18 juni was het eindelijk zover.

Na 2,5 jaar wachten vanwege de pandemie, gaven de 2 overgebleven koren van Stichting Col Canto een daverend concert in de Wegwijzer in Almere Buiten.

Multiple Voices trapte af met enkele musicalstukken o.a .Manhattan Melodies, Sondheim en natuurlijk Gershwin.

De ongeveer 200 toeschouwers waardeerden vooral de kwaliteit,

Daarna volgde Col Canto Klassiek met o.a Sure on this Shining Night van Samuel Barber,  Les Djinns van Faur√© en Cantus Lacrimosa van Jenkins. Eens wat anders dan een Requiem, maar prachtig.

Vervolgens brachten beide koren gezamenlijk het Gloria van Vivaldi

Voor de pauze werd het concert afgesloten met een canon, samenzang  met het publiek, dat erg werd gewaardeerd.

Bij het rondlopen in de pauze viel al op dat het publiek de verbeterde kwaliteit was opgevallen ten opzicht van enkele jaren geleden,

Dit is vooral te danken aan de dirigent van beide koren Mark Walter die door zijn enthousiasme en vakmanschap de koren steeds weer tot betere prestaties weet te brengen,

Na de pauze liet Multiple Voices hun diversiteit aan repertoire zien van klassiek tot wat bluesachtig en ook werd Piaff en Billy Joel niet geschuwd..

Col Canto Klassiek nam het stokje over met het prachtige Bogorodyitse Dyevo en het Schicksalslied van Brahms. Dit koor en de gezamenlijke nummers werden vakkundig aan de piano begeleid door Charlie Bo Meijering

Nadat beide koren samen het Cantique de Jean Racine  hadden gebracht, werd afgesloten met een samenzang met het publiek.

Het was een een gratis promotieconcert.

Toeschouwers maar ook de lezers van deze krant kunnen zich opgeven om deel te nemen aan een van beide of misschien wel beide koren, want we kunnen nog veel mensen gebruiken. Ook kunt U zich opgeven voor twee workshops die begin september worden gegeven en plaats gaan vinden in de Cartoon in Almere Buiten, waar ook de repetities zijn.

Voor een impressie concert, zie foto’s in de galerij.