Zing jij met ons mee?

Posted: 24 februari 2022

Iedereen zingt! Zingen wordt overal gedaan onder de douche, tijdens het huishouden, verjaardagsfeestje, in een koor. En wie zingt er niet keihard mee in de auto omdat niemand je hoort! Zingen is vooral heel erg leuk en ontspannend. Het leuke is dat iedereen een stem heeft en die op vele verschillende manieren gebruikt.

Zingen is leuk om te doen en zelfs goed en gezond voor jou!

Van zingen krijg je energie. Tijdens het zingen maakt je lichaam endorfines aan waardoor je je energieker en vrolijker voelt. Een tip van mij: ben je moe, ga zingen!

Tijdens het zingen ben je bewust bezig met je houding en uitstraling.  Daarnaast is zingen goed voor je vertrouwen omdat je leert hoe je jouw stem kunt en mag laten horen.

Jouw stem mag gehoord worden zoals hij is!

Als je zingt dan ben je met je hele lijf en gedachten bij het zingen waardoor je je hoofd ‘leeg’ maakt. Omdat je zingen leuk vindt om te doen werkt dit ook stress verlagend.
Ook een goede ademhaling draagt er aan bij dat je minder stress ervaart. Daarnaast kom je in een positieve flow als je zingt.

Door te zingen ben je zowel bewust als onbewust met je ademhaling bezig. Zingen is klank op uitademing. Om een zin uit te kunnen zingen op een adem, moet je je adem goed kunnen doseren. Daarvoor is de buikademhaling belangrijk, deze train je tijdens het zingen. Deze ademhaling zorgt er ook voor dat je ontspannen zingt.

Wie heeft gezongen heeft een heuse work-out achter de rug!

Er doen zoveel spieren mee als je zingt dat je er geen weet van hebt. Het is eigenlijk topsport! Als je op goede manier zingt zing niet alleen met je stem, maar je hele lijf is actief. Dan is je klank het mooist en zing je het fijnst. Naast je longen en je middenrif worden ook de buikspieren en de tussenribspieren getraind.

Tijdens het zingen train je je hersenen. Je bent geconcentreerd bezig en moet melodie en soms ook tekst onthouden. Als je samen met anderen zingt moet je ook opletten dat er gelijk wordt gezongen.

Kom het zelf ervaren bij één van onze koren!
info@stichtingcolcanto.nl