Zingen voor mij betekent “Lucht”.

Posted: 23 januari 2022

Een aantal jaren geleden werd ik lid van een koor omdat zingen goed zou zijn voor mijn longen ofwel ik zou beter kunnen ademen.
In mij drukke leven als alleenstaande moeder van twee kinderen en een drukke baan had ik daar behoefte aan. Ik had het door de stress en wat fysieke issues vaak benauwd. Ik ging in op het advies van een vriend, eerst bij een koor in Zeewolde, later in Almere. Het zingen brengt mij ontspanning en daarom een betere ademhaling en dus “lucht”. Lucht staat niet alleen voor meer zuurstof en longinhoud, lucht staat in deze ook voor ruimte en rust in je hoofd, even niet aan werk denken. Lucht staat ook voor vrij zijn, lekker zingen met elkaar, vrij van geest, lekker jezelf zijn. Lucht staat in deze ook in “ luchtigheid” van geen zware verantwoordelijkheden en gesprekken zoals op het werk maar vooral samen iets doen, samen zingen, oud en jong, gelijkwaardig aan elkaar. Dat geeft lucht.

5 januari 2022 Brigit